Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Karamel met sesamzaad, á la Jamie

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

225 gr suiker
4 eetl. water
100 gr sesamzaad

Bereiden

Zet de suiker en water in een pan op matig vuur. Roer erin met een lepel, het zal een siroop worden.

Laat de siroop doorkoken tot hij lichtbruin kleurt.
Doe de sesamzaadjes erbij en laat de siroop verder koken tot hij donkerbruin is.

Giet deze sesamzaadkaramel op een ingevette bakplaat of op bakpapier*

Strijk de karamel met een spatel glad tot ongeveer 0,5 cm dik of nog dunner als dat lukt.

Laat ongeveer 15 minuten afkoelen.

Nu heb je een grote sesamzaadkoek.
Breek hem in stukken zo groot of klein als je wilt.

* Karamel kan lelijke brandwonden veroorzaken, dus doe heel voorzichtig.

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Clafoutis van peer en amandel
Warme appels op een spiegel van gele vla
Grandmarnier dessert
Torta caprese
Aardbeien port coulis met ijs

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes